blank دستور نقشه

  • blank 17 شهریور 1402
  • blank بدون نظر
  • blank 6 دقیقه
  • blank 1078 نفر

دستور نقشه چیست؟

اولین گام جهت ساخت ساختمان دستور نقشه است. دستور نقشه توسط شهرداری در چند برگ صادر می‌شود. بعد از تقاضای مالک برای تهیه دستور نقشه و تشکیل پرونده در دفتر خدمات الکترونیک شهر مأمور بازدید از ملک بازدید و اطلاعاتی مانند گذر و ابعاد ملک را برداشت و به شهرداری ارسال می‌نماید.

در شهرداری پس از بررسی طرح‌های مرتبط مانند طرح تفصیلی پروانه‌ای تحت عنوان دستور نقشه چاپ می‌شود. در این دستور نام مالک، تاریخ اعتبار که معمولاً ۳ یا ۶ ماهه از تاریخ صدور است، آدرس ملک، پلاک ثبتی، کد شناسایی ملک، نوع درخواست ( تخریب یا نوسازی یا تخریب و بازسازی)، کاربری ملک اعم از مسکونی یا تجاری، ابعاد گذر، سطح اشغال، تراکم و ارتفاع مجاز درج می‌شود.

دستور نقشه

دستور نقشه

مدارک لازم برای دستور نقشه

  • اصل و تصویر سند مالکیت (سند دفترچه‌ای تمامی صفحات و سند تک‌برگ پشت‌ورو)
  • اصل و تصویر شناسنامه و کارت ملی مالک یا مالکین (در صورت مراجعه وکیل ارائه اصل و تصویر مدارک شناسایی مالکین الزامی است.)
  • ارائه معرفی‌نامه رسمی با تعیین حدود اختیارات نماینده، اساسنامه و روزنامه رسمی شرکت (اشخاص حقوقی)
  • اصل و تصویر فیش نوسازی سال جاری ملک
  • اصل و تصویر گواهی انحصار وراثت همراه با شناسنامه و کارت ملی تمامی وراث (در صورت فوت مالک)
  • تائید نقشه ۲۰۰۰/۱ وضع موجود که محل دقیق ملک توسط مالک یا وکیل قانونی ایشان بر روی آن مشخص‌شده
  • ارائه نقشه ۲۰۰۰/۱ با تائید مهندس ذی‌صلاح الزامی در املاک دارای اشکال خاص یا شیب‌های بسیار تند و یا بیش از ۳۰۰۰ مترمربع
  • ارائه نظریه کمیسیون ماده ۱۲ و یا گواهی عدم استفاده از مزایای مواد ۶ و ۸ قانون اراضی شهری (درصورتی‌که ملک فاقد ساختمان باشد)
  • نظریه و رای کمیسیون ماده ۷ معروف به کمیسیون باغات
  • اصل و تصویر صورت‌مجلس تفکیکی برای املاکی که دارای سند آپارتمانی می‌باشند و بیش از یک واحد هستند
  • ارائه فیش آب، برق و گاز و تلفن به همراه کد پستی

 

شرح اطلاعات دستور نقشه

شماره پرونده

در تمامی بخش‌های شهرداری مثل اداره نوسازی، اداره درآمد و …   ملک از کد شناسایی یا همان کد ملک و بلوک شناسایی می‌شود. بااین‌وجود، در قسمت شهرسازی ملک از شماره پرونده، اولین رقم از آن شماره منطقه محل ملک در تهران، شناسایی می‌شود.

 

تاریخ صدور دستور نقشه

دستور نقشه از تاریخی که در اینجا درج‌شده است،  به مدت ۶ ماه معتبر است. در مواردی که قوانین شهرداری تغییر می‌کند برای اینکه قانون عطف به ما سبق نشود، معمولاً تاریخ صدور دستور نقشه را ملاک عمل قرار می‌دهند، اما در برخی موارد تاریخ درخواست ملاک عمل است.

 

کد شناسایی ملک

یا همان کد ملک و بلوک که می‌توان از طریق پلاک آبی ملک یا در نقشه Tehran.ir آن را به دست آورد. شهرداری از طریق این کد ملک را شناسایی خواهد کرد.

 

پلاک ثبتی ملک

پلاک ثبتی توسط اداره ثبت صادر می‌شود. شماره پلاک ثبتی که مانند نام و نام خانوادگی اشخاص ازجمله اطلاعات هویتی است، به‌صورت پلاک اصلی و فرعی در سند درج می‌شود. ( برای اطلاعات بیشتر به مقاله پلاک ثبتی رجوع کنید)

 

نوع درخواست

این قسمت همان‌طور که از نامش برمی‌آید شامل نوع درخواست عملی است که قرار است صورت بگیرد. این کارها شامل انواع پروانه از قبیل  تغییر نقشه، پروانه ساختمان، تخریب و نوسازی، تخریب و نوسازی، توسعه بنا، اضافه اشکوب و تعمیرات اساسی است.

 

تاریخ درخواست

تاریخی است که اقدام به درخواست دستور نقشه صورت گرفته است. در برخی موارد برای این‌که قانون عطف به ماسبق نشود این تاریخ را ملاک عمل قرار می‌دهند.

 

نام متقاضی

نام درخواست‌کننده دستور نقشه که می‌تواند یکی از مالکین ملک باشد و یا کسی که وکالت از مالک برای گرفتن دستور نقشه دارد. در پروانه‌ها نام تمامی مالکین به تفکیک درج می‌شود ولی صرفاً نام یک نفر به‌عنوان متقاضی قابل‌پذیرش است.

 

ابعاد طبق سند

ابعادی که داخل سند ذکرشده است. به‌طور مثال در این دستور نقشه شمال به گذر ۲۰٫۱۵ به این معنا است که شمال ملک با عرض ۲۰٫۱۵ مجاور به گذر است. در املاکی که در شرایط فعلی به‌صورت دو یا چند آپارتمان هستند متراژ مندرج در صورت‌مجلس تفکیکی یا کروکی تفکیکی ملاک است.

 

ابعاد طبق وضع موجود

ابعادی که مأمور بازدید بعد از بررسی ملک ثبت می‌کند.

 

ابعاد گذر اصلاحی

ابعادی است که گذر بعد از اصلاحی باید داشته باشد.

 

ابعاد باقی‌مانده پس از اصلاحی

ابعاد ملک پس از رعایت عقب‌نشینی‌های مندرج در دستور نقشه

 

ابعاد دیگر

ابعادی که ملاک تراکم بر اساس آن تائید می‌شود.

 

عرض‌گذر اصلاحی

در این جدول مقدار کنسول هر طبقه به همراه عرض گذر آن نمایش داده‌شده است.

در قسمت انتهایی عبارت مهمی وجود دارد، در مقابل عبارت “ملاک تراکم بر اساس: بر اساس سند” بر این اساس شما می‌توانید ملاک موردنظر برای ترسیم نقشه‌های معماری و سازه را مشخص کنید. این موضوع بدان جهت مهم است که معمولاً ابعاد و اندازه‌های مندرج در دستور نقشه باهم تفاوت دارند.

 

 توضیحات طرح تفصیلی بر و کف

توضیحاتی است که کارشناس بر و کف می‌دهد برای نحوه اصلاحی و استعلاماتی که صورت گرفته است.

محل احداث بنا

محل توده گذاری ملک را مشخص می‌کند.

تعداد طبقات مجاز

تعداد طبقاتی که مجاز به ساخت می‌باشند.

حداکثر پیشروی

در پیشروی به عنوان مثال R122  که پهنه عام تهران است ۶۰% طول + ۲ متر است.

حداکثر تراکم ساختمانی مجاز

به عنوان مثال ۷ طبقه ۶۰% می‌توانند بسازند که می‌شود ۴۲۰%

سطح اشغال

تعداد طبقه و درصد ساخت مشخص می‌شود که در دستور نقشه‌های جدید پهنه مسکونی شماره طبقه ۰، اولین طبقه مسکونی روی پیلوت محسوب می‌شود.

ولی در پهنه M و S شماره طبقه ۰ طبقه همکف محسوب می‌گردد.

 

مراحل اخذ دستور نقشه

مراجعه شما بایستی به نزدیک‌ترین دفتر خدمات الکترونیک شهرداری باشد چراکه مأمورین این فاصله را جهت بررسی طی کرده و خود شما نیز باید این فاصله را در تمام طول ساخت بارها و بارها طی کنید.

 

تشکیل پرونده

مالک با مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک اقدام به تشکیل پرونده می‌نماید. کارشناس تشکیل پرونده پس از تطبیق مدارک و تأیید درستی آن‌ها درخواست را در سیستم ثبت می‌کند و رسید آن را که شامل شماره پرونده، تاریخ ثبت، تاریخ بازدید و نام بازدیدکننده است، تحویل مالک می‌دهد.

 

بازدید از ملک

کارشناس بازدید در زمان مقرر بازدید از ملک را انجام داده و گزارشی را در سیستم ثبت می‌کند. شرایط را برای بازدید در ملک خود فراهم کنید. در غیر این صورت مسئولیت تأخیر در پیشرفت پروسه و هزینه‌های مربوطه با مالک است.

 

با تأیید سامانه‌ای رئیس صدور پروانه، دستور نقشه در دفتر خدمات الکترونیک شهر چاپ می‌شود. شهروند گرامی: هنگام اخذ دستور نقشه کنترل نمایید که دستور نقشه، مربوط به ملک مورد درخواست شما بوده و مغایرتی با نوع درخواست شما نداشته و ممهور به مهر دفتر خدمات الکترونیک شهر باشد.

 

اعلام نظر طرح تفصیلی و برو کف

مسئول مربوط نظریه طرح تفصیلی و برو کف را از شهرداری به‌صورت سامانه‌ای اخذ کرده و پرونده الکترونیک به مرحله صدور دستور نقشه ارسال می‌شود. پیشرفت و روند این مرحله را مسئول دفتر خدمات بایستی پیگیری کند.

blank

آیا میخواهید خیلی سریع به وکیل متصل شوید؟

برای دریافت مشاوره و قبول وکالت می توانید با شماره زیر از طریق واتساپ، تلگرام یا تماس تلفنی با ما ارتباط بگیرید
blank اشتراک گذاری این مطلب
blankنظرات

سوالات خود را می توانید مطرح کنید تا در اسرع وقت به پاسخ برسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *