blank رابطه نامشروع

  • blank 4 تیر 1402
  • blank بدون نظر
  • blank 4 دقیقه
  • blank 2161 نفر

رابطه نامشروع چیست

به‌منظور تعریف رابطه نامشروع بهتر است به قانون رجوع کرده و مشاهده کنیم رابطه نامشروع در قانون چگونه تعریف شده است. بر اساس ماده ۶۳۷ قانون مجازات (تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده) ذیل فصل هجدهم با عنوان جرایم ضد عفّت و اخلاق عمومی رابطه نامشروع این گونه تعریف شده است:

ماده ۶۳۷ قانون مجازات – هرگاه زن و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفّت غیر از زنا از قبیل تقبیل یا مضاجعه شوند، به شلّاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اکراه باشد فقط اکراه‌کننده تعزیر می‌شود.

مجازات رابطه نامشروع

مجازات رابطه نامشروع

 

رابطه نامشروع قابل‌گذشت است؟

قانون مجازات رابطه نامشروع را جرم‌انگاری کرده و برایش مجازات مشخص کرده است. رابطه مشروع از جرایم منافی عفت است. این دسته از جرائم نیازی به شاکی خصوصی ندارد. این بدان معنی است که رابطه نامشروع ازآنجایی‌که موجب برهم‌زدن نظم جامعه می‌شود، غیرقابل‌گذشت است.

حکم رابطه نامشروع با رضایت طرفین

مطابق آنچه که گفته شد رابطه نامشروع قابل‌گذشت نیست. حتی اگر شاکی خصوصی وجود نداشته باشد و یا آنکه شاکی از شکایت خود رضایت بدهد، مجازات برجای خواهد ماند. گذشت تنها ممکن است منجر به مجازات کمتری برای مرتکب جرم شود.

اثبات جرم رابطه نامشروع

برای این که بتوان رابطه نامشروع را اثبات کرد می‌بایست قاضی را به این علم رساند. این مهم می‌تواند از طریق اقرار آنها، شهادت شهود، بررسی مکالمه‌های زن و مرد، پرینت پیامک‌ها مبادله شده، وجود تصاویر و فیلم‌ها و … اتفاق بیافتد. با این حال، می بایست در نظر داشت که اثبات جرم رابطه نامشروع سخت است و هر رابطه ای و در هر سطحی را نمی توان رابطه نامشروع دانست. به عنوان مثال روابط کاری و مقتضات آن همچون تردد با ماشین یا غذا خوردن در یک رستوران را نمی توان به عنوان جرم مطرح کرد.

حکم رابطه نامشروع زن شوهردار

رابطه نامشروع به دو دسته رابطه نامشروع همراه با زنا و رابطه نامشروع دون زنا یا کمتر از زنا تقسیم می‌شود. مجازات هر یک از این روابط نامشروع متفاوت است. مطابق ماده ۲۲۵ قانون مجازات اسلامی “حدّ زنا برای زانی محصن و زانیه محصنه رجم است. در صورت عدم امکان اجرای رجم با پیشنهاد دادگاه صادرکننده حکم قطعی و موافقت رئیس قوه قضاییه چنانچه جرم با بیّنه ثابت شده باشد، موجب اعدام زانی محصن و زانیه محصنه است و در غیر این صورت موجب صد ضربه شلّاق برای هر یک می‌باشد”.

شرایط احصان مرد و زن

مطابق ماده ۲۲۶ قانون مجازات اسلامی احصان مرد و زن به نحو زیر محقق می‌شود:

الف- احصان مرد عبارت است از آنکه دارای همسر دائمی و بالغ باشد و درحالی‌که بالغ و عاقل بوده از طریق قُبُل با وی در حال بلوغ جماع کرده باشد و هر وقت بخواهد امکان جماع از طریق قُبُل را با وی داشته باشد.

ب- احصان زن عبا عبارت است از آنکه دارای همسر دائمی و بالغ باشد و درحالی‌که بالغ و عاقل بوده، با او از طریق قُبُل جماع کرده باشد و امکان جماع از طریق قُبُل را با شوهر داشته باشد.

مواد قانونی مرتبط با زنای محصنه

ماده ۲۲۷ مجازات اسلامی

 اموری از قبیل مسافت، حبس، حیض، نفاس، بیماری مانع از مقاربت یا بیماریی که موجب خطر برای طرف مقابل می‌گردد مانند ایدز و سفلیس، زوجین را از احصان خارج می‌کند.

ماده ۲۲۸ مجازات اسلامی

در زنا با محارم نسبی و زنای محصنه، چنانچه زانیه بالغ و زانی نابالغ باشد مجازات زانیه فقط صد ضربه شلّاق است.

ماده ۲۲۹ مجازات اسلامی

مردی که همسر دائم دارد، هرگاه قبل از دخول، مرتکب زنا شود حدّ وی صد ضربه شلّاق، تراشیدن موی سر و تبعید به مدّت یک سال قمری است.

ماده  ۲۳۰ مجازات اسلامی

حدّ زنا در مواردی که مرتکب غیرمحصن باشد، صد ضربه شلّاق است.

ماده ۲۳۱ مجازات اسلامی

هرگاه مرد یا زنی کمتر از چهار بار اقرار به زنا نماید به سی‌ویک تا هفتاد و چهارضربه شلّاق تعزیری درجه شش محکوم می‌شود. حکم این ماده در مورد لواط، تفخیذ و مساحقه نیز جاری است.

blank

آیا میخواهید خیلی سریع به وکیل متصل شوید؟

برای دریافت مشاوره و قبول وکالت می توانید با شماره زیر از طریق واتساپ، تلگرام یا تماس تلفنی با ما ارتباط بگیرید
blank اشتراک گذاری این مطلب
blankنظرات

سوالات خود را می توانید مطرح کنید تا در اسرع وقت به پاسخ برسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *