blank انحصار وراثت

  • blank 1 تیر 1402
  • blank بدون نظر
  • blank 3 دقیقه
  • blank 2337 نفر

انحصار وراثت چیست؟

گواهی انحصار وراثت مدرکی قانونی شامل مشخصات، تعداد وراث، نسبت آنها با متوفی و سهم آنها از ماترک است که توسط مراجع قضایی صادر می شود. بدون داشتن گواهی انحصار وراثت هیچ یک از موسسات و ادارات دولتی به درخواست های وراث ترتیب اثر نمی دهند.

گواهی انحصار وراثت

مراحل گواهی انحصار وراثت

 

مدارک لازم برای اخذ گواهی انحصار وراثت

به منظور دریافت گواهی انحصار وراثت می بایست مدارک ذیل به شورای حل اختلاف ارائه شود: ۱- گواهی فوت ۲- اوراق هویتی متوفی ( شناسنامه و کارت ملی) ۳- اوراق هویتی وراث ( شناسنامه و کارت ملی) ۴- وصیت نامه در صورت موجود بودن ۵- استشهادیه تنظیم شده در دفتر اسناد رسمی به همراه گواهی امضا توسط سردفتر

 

مراحل گرفتن گواهی انحصار وراثت

به طور کلی گواهی انحصار وراثت را می توان در ۵ مرحله اخذ کرد.

مرحله اول: تهیه و پرکردن فرم های مخصوص انحصار وراثت

در گام نخست می بایست فرم های مخصوص گواهی انحصار وراثت را از شورای حل اختلاف آخرین اقامتگاه قانونی متوفی دریافت و پر کرد. در این فرم می بایست مشخصات کامل تمام کسانی که از متوفی ارث می برند نوشته شود.

مرحله دوم: تایید وراث

فرم پرشده مرحله قبل به همراه مدارک ذکر شده در بالا به همراه دو شاهد به دفتر اسناد رسمی به منظور تنظیم استشهادیه برده می شود. در اینجا دفتردار با تنظیم شهادت نامه و شاهدان با دادن امضا و گواهی به صورت رسمی اطلاعات مربوط وراث متوفی، که در فرم مخصوص پرشده بود، را تایید می کنند.

مرحله سوم: تعیین مالیات متعلق به اموال متوفی

در این مرحله می بایست فهرستی از اموال منقول و غیرمنقول باقی ماندۀ متوفی تهیه شود. سپس با مراجعه به اداره دارایی و بر اساس طبقات ارث و نسبت وراث با متوفی مقدار مالیات بر ارث متعلق به اموال متوفی مشخص می شود. در نهایت اداره دارایی رسیدی صادر می کند که برای دریافت گواهی انحصار وراثت در کنار سایر مدارک به کار می آید.

مرحله چهارم: مراجعه به شورای حل اختلاف

پس از گذراندن مراحل فوق، می بایست به همراه مدارک به دفتر خدمات الکترونیک قضایی رفته و مدارک را برای شورای حل اختلاف آخرین محل اقامتگاه متوفی ارسال کنید.

مرحله پنجم: چاپ آگهی در روزنامه کثیر الانتشار

پس از طی کردن چهار مرحلۀ گفته شده، مرجع قضایی مدارک و اسناد ارائه شده را بررسی می کند. سپس به هزینه شما در یک روزنامۀ کثیرالانتشار تقاضای شما را آگهی می کند. این آگهی بدین منظور چاپ می شود که اگر شخص متوفی وارث دیگری داشته باشد در فرصتی که قانون تعیین کرده (یک ماه از تاریخ نشر آگهی) به دادگاه مراجعه کند. در صورت این که پس از گذشت زمان مقرر کسی به آن اعتراض نکند؛ گواهی انحصار وراثت بدون تشکیل جلسه رسیدگی و دعوت از وراث صادر می شود.

blank

آیا میخواهید خیلی سریع به وکیل متصل شوید؟

برای دریافت مشاوره و قبول وکالت می توانید با شماره زیر از طریق واتساپ، تلگرام یا تماس تلفنی با ما ارتباط بگیرید
blank اشتراک گذاری این مطلب
blankنظرات

سوالات خود را می توانید مطرح کنید تا در اسرع وقت به پاسخ برسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *