آییننامه اجرایی قانون حمایت از ایجاد نواحی صنعتی روستایی
- 6 مرداد 1402
- بدون نظر
- 3 دقیقه
- 493 نفر
آییننامه اجرایی قانون حمایت از ایجاد نواحی صنعتی روستایی
ماده ۱ ـ تعاریف :در این آییننامه عبارات بهکاررفته در معانی مشروح زیر بهکاربرده میشوند:
الف- ناحیه صنعتی روستایی : که در این آییننامه ناحیه خوانده میشود، مکانی است دارای محدوده و مساحت کمتر از (۵۰) هکتار که در چارچوب طرحهای ناحیهای موجود مصوب شورای عالی شهرسازی و معماری کشور و با اولویت در کانون محصولات کشاورزی باهدف اشتغالزایی روستایی ایجاد شود و شامل مجموعهای ساماندهی شده از واحدهای صنعتی با اولویت صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی و خدمات پشتیبانی است که در آن امکانات زیربنایی و خدمات ضروری موردنیاز واحدهای مذکور تأمین میشود.
ب- سازمان : سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران.
ج- شرکت استانی : شرکت شهرکهای صنعتی استان
تبصره – ایجاد نواحی صنعتی با مساحت بیش از ۵۰ هکتار با تصویب هیئتوزیران امکانپذیر خواهد بود.
ماده ۲ ـ تکمیل و توسعه نواحی موجود و یا ایجاد نواحی جدید پس از تهیه طرح مطالعات امکانسنجی و مکانیابی بر اساس شرح خدمات همسان، به پیشنهاد شرکتهای استانی و یا سازمان جهاد کشاورزی استانی، پس از تصویب در مراجع ذیربط با تصویب و تأمین اعتبار لازم توسط شورای برنامهریزی و توسعه استانها بهوسیله شرکتهای مذکور ایجاد میشود.
تبصره ۱ ـ شرح خدمات همسان حداکثر دو ماه پس از ابلاغ این آییننامه به پیشنهاد مشترک سازمان و وزارت جهاد کشاورزی، پس از تصویب مجمع عمومی سازمان به شرکتهای استانی و سازمانهای جهاد کشاورزی استانها ابلاغ خواهد شد.
تبصره ۲ ـ نواحی به شرح فهرست پیوست (که تأییدشده به مهر دفتر هیئت دولت است) که قبل از تصویب قانون حمایت از ایجاد نواحی روستایی ـ مصوب ۱۳۸۴- توسط وزارت جهاد کشاورزی ایجادشده، مصوب تلقی میشود و مشمول مقررات قانون مذکور محسوب و با
تمام تعهدات و داراییها و امکانات فهرست شده به تفکیک هر ناحیه از سازمان جهاد کشاورزی منتزع و به شرکت استانی منتقل میشوند.
ماده ۳ ـ شرکتهای استانی موظف هستند ابنیه و تأسیسات قابل بهرهبرداری نواحی موضوع تبصره (۲) ماده (۲) این قانون را رأساً کارشناسی کرده و مشابه ابنیه و تأسیسات شهرکهای صنعتی مصوب در دفاتر خود ثبت کنند.
ماده ۴ ـ وزارت جهاد کشاورزی به نمایندگی دولت، مالکیت اراضی منابع ملی و دولتی موردنیاز نواحی موجود و جدید را به قیمت منطقهای سال ایجاد ناحیه، بهصورت قطعی به شرکتهای استانی انتقال میدهد.
تبصره ـ همزمان با انتقال قطعی مالکیت اراضی نواحی از وزارت جهاد کشاورزی به شرکتهای استانی، این شرکتها جایگزین سازمان جهاد کشاورزی استان در خصوص تمام روابط استیجاری با مستأجرین و حقوق ایجادشده خواهند بود.
ماده ۵ ـ واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی مستقر در نواحی صنعتی روستایی در برخورداری از سیاستهای حمایتی وزارتخانههای صنایع و معادن و جهاد کشاورزی در نواحی مزبور از اولویت برخوردار هستند.
ماده ۶ ـ تمام نواحی صنعتی روستایی و واحدهای موجود در آن، مشمول مزایای قوانین و مقررات حمایت از مناطق کمتر توسعهیافته هستند.
ماده ۷ ـ دستگاههای اجرایی ذیربط، مکلف هستند نسبت به تأمین آب، برق، گاز و تلفن موردنیاز واحدهای مستقر در نواحی صنعتی روستایی، اقدامهای لازم را به عملآورند.
تبصره – اجرای این ماده با ایجاد ردیف در قوانین بودجه سنواتی کل کشور محقق خواهد شد.
ماده ۸ ـ نحوه واگذاری مالکیت و اداره امور جاری نواحی صنعتی روستایی، همانند نحوه واگذاری مالکیت و اداره امور شهرکهای صنعتی است.
ماده ۹ ـ سازمان جهاد کشاورزی استان و شرکتهای استانی، موظف هستند، هر شش ماه یکبار، اطلاعات مربوط به مطالعه و اجرای نواحی صنعتی روستایی را تبادل کنند.